De culinaire bruilofttrends van 2019

Gaan jullie dit jaar trouwen? Gefeliciteerd! Je bent vast al druk bezig om alles te regelen voor jullie grote dag. Om jou te inspireren zetten wij de laatste trends op het gebied van eten en drinken op een rij. Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van een bruiloft. Naast dat het voor een gevulde maag zorgt heeft eten en drinken ook een verbindende factor.

 

Shared dinner tijdens jouw bruiloft
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn

 

Gezellig tafelen, shared dinner

Om meteen met de deur in huis te vallen, shared dinner is en blijft populair tijdens bruiloften. Lange tafels met planken, schalen en grote borden rijkelijk gevuld met lekkers kijken niet alleen mooi. Het zorgt er ook voor dat jouw gasten makkelijk met elkaar in gesprek gaan. Populaire shared dinner gerechten zijn carpaccio, vitello tonato en plateus met diverse kleine desserts.

Outdoor Cooking tijdens jouw bruiloft
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn

Outdoor cooking tijdens jouw bruiloft

Koken op vuur! Of het nu een zomer- of winterbruiloft is, een barbecue kan altijd. De big green egg en onze bijzondere veldkeuken zorgen meteen voor sfeer. Door het roosteren, braden en grillen komt er een heerlijke geur vrij die jouw gasten naar het eten trekt. Hoewel je bij een barbecue snel denkt aan grote stukken vlees is dat tegenwoordig niet meer het enige wat je op de barbecue vindt. Ook groenten en vis lenen zich uitstekend voor outdoor cooking. Outdoor cooking is ook goed te combineren met een shared dinner. Tijdens het hoofdgerecht komen er planken vol gegrilde gerechten op tafel te staan en probeer daar maar eens vanaf te blijven!

Walking dinner of food festival

De ‘gewone’ buffetten verdwijnen een beetje van het toneel. Maar daar komt wel iets heel leuks voor in de plaats. Het walking dinner of food festival maakt zijn opkomst. Vanaf verschillende puntjes of zelfs foodtrucks worden er verschillende gerechten geserveerd. Hierdoor ontstaat er een informele sfeer waar jouw gasten zelf beslissen wat ze willen eten. Door in het midden tafeltjes te plaatsen creëer je toch een centrale plek waar jouw gasten elkaar ontmoeten.

Drinks

Niet alleen eten is onderhevig aan trends ook drinken heeft verschillende trends. En laten we meteen beginnen met de grootste trend, alcoholvrij en laag in alcohol is helemaal hot! Dit betekent overigens niet dat je dan alleen maar cola of alcoholvrij bier hoeft te schenken. Het merk Seedlip heeft alcoholvrije spirits waar je de lekkerste mocktails mee maakt of laat maken. Bij LaVie Catering hebben wij zelfs een BoBbar ontwikkeld waar jullie gasten een alcoholvrij drankje halen.

Naast de alcoholvrije drankjes zie je een opkomst in speciale bieren en craftbieren en die staan erg leuk op een speciale bier bar.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
Do it yourself tijdens jouw bruiloft
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn

Duurzaamheid

Overal merk je dat duurzaamheid geen trend meer is maar dat men het als een serieuze omschakeling ziet. Ook tijdens jullie bruiloft kan je kiezen voor duurzame producten. Ingrediënten met weinig food miles, seizoensproducten en biologisch afbreekbare disposables of echt servies maken het culinaire hoofdstuk een stukje duurzamer.

Doe het zelf

Daar bedoelen we niet mee dat je zelf in de keuken moet staan. Maar geef eens een persoonlijk tintje aan de aankleding of decoratie. Dit kan makkelijk door middel van foto’s, wil je echt creatief aan de slag? Versier je eigen vaasjes, maak de tafelkaartjes zelf of leef je uit met handlettering!

Of het nu om een shared dinner, walking dinner of outdoor cooking gaat, bij LaVie Catering helpen wij graag om van jouw droomdag een onvergetelijke dag te maken! Neem contact met ons op om jouw culinaire wensen door te spreken.  

 

Het culinair voor jullie bruiloft bespreken?

er is meer…

Pin It on Pinterest